Cadzand

Wie aan Cadzand denkt, denkt aan strand. Dit dorp op de plaats waar de Westerschelde uitmondt in de Noordzee heeft de meeste zonuren van Nederland en prachtige stranden. Ook natuurgebied Het Zwin is de moeite van het bekijken meer dan waard. Toch heeft dit fraaie dorpje meer te bieden dan alleen een prachtige natuur. Ook wie graag wat cultuur opsnuift, is hier aan het juiste adres.

Het culturele aanbod van Cadzand is aansprekend voor zowel grootouders, ouders en kinderen. In de molen wordt nog steeds graan gemalen. Iedere zondag-, en in de zomer ook woensdagmiddag kunt u dit met eigen ogen gaan bekijken. In de zomer is een paar keer per maand een gezellige streekproductenmarkt rondom de molen. Het aanbod hier bestaat uit lekkere en pure streekproducten uit Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen.

Kunstliefhebbers halen hun hart op in en om de kerk. In het historische gebouw is deze maand een expositie rondom het thema ‘klederdrachten’, waar tevens prachtige Zeeuwse sieraden te bewonderen zijn. Rond de kerk wordt regelmatig een kunstmarkt georganiseerd, waar kunstenaars uit de regio hun creaties verkopen.

De afstand van Breskens naar Cadzand is 13 km. Een leuk fietstochtje, zeker omdat u nagenoeg het hele stuk door de duinen kunt fietsen. Ook het middeleeuwse stadje Sluis is een aanrader.