Knokke

Volmaakte zomeravond – vuurwerkshow in Knokke

Knokke is een dorp binnen de gemeente Knokke-Heist. Het dorp wordt over het algemeen gezien als de chique badplaats van de Vlaamse kust.

Het loopt tegen tienen in de avond. Het is eind augustus, de duisternis valt nu snel in. De warmte van de dag hangt nog in de straten. Rondom het strand van Duinbergen in Knokke-Heist heerst een gezellige bedrijvigheid. Sommige mensen zitten op het terras en nippen van een speciaalbiertje of een wijntje, anderen schuifelen over de boulevard op zoek naar het beste plekje en weer anderen zoeken hun weg op het donkere strand. Af en toe klinkt er een zware, doffe knal die het gevoel van verwachting doet groeien. Het spektakel zal niet lang meer op zich zal laten wachten.

En dan opeens horen we muziek. De eerste klanken zijn zacht en rustig en we zien een spel van veelkleurig en stil vuurwerk. Naarmate de muziek aanzwelt, wordt het vuurwerk feller en harder. Het is opvallend hoe vuurwerk en muziek in perfecte harmonie zijn en hoe de show geen moment verveelt. Een vuurwerkshow als hier vind je nergens anders. Na afloop strijken we neer op een terras en een aantal hapjes en drankjes en vele leuke gesprekken later, kunnen we terugkijken op een fantastische zomeravond.

Badplaats Breskens ligt slechts op 25 km afstand van Knokke