Cultureel Cadzand: van graanmolen tot kunstmarkt

Wie aan Cadzand denkt, denkt aan strand. Dit dorp ligt op de plek waar de Westerschelde uitmondt in de Noordzee, heeft de meeste zonuren van Nederland én prachtige stranden. Maar het is niet alleen maar zon, zee en strand wat de klok slaat: ontdek ook cultureel Cadzand! Cadzand ligt op 13 kilometer afstand van Breskens.

Zeeuwse zee en Het Zwin


Zon, zee strand: het zijn populaire en perfecte redenen om een bezoek te brengen aan Cadzand. Net als natuurgebied Het Zwin. Maar dit leuke badplaatsje heeft meer te bieden dan prachtige natuur en biedt bezoekers en bewoners ook de nodige cultuur. Ook cultuursnuivers komen hier dus goed aan hun trekken. 

Graanmolen, streekmarkt, kerk en kunstmarkt


Bezoek de oude graanmolen, waar elke zondagmiddag en woensdagmiddag graan wordt gemalen. Hier kunt u als bezoeker bij aanwezig zijn! Het is typisch zo’n uitje dat het goed doet bij zowel grootouders als kleinkinderen. Rondom de molen wordt bovendien eens per maand een gezellige markt met streekproducten georganiseerd. Koop de lekkerste koeken, snoepjes, broden en groenten uit de regio Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. Ook kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Cadzand, en wel in en rondom de kerk. In dit historische gebouw worden regelmatig exposities gehouden, altijd over een relevant thema dat vaak verbonden is aan de regio. Naast de kerk wordt regematig een kunstmarkt georganiseerd, waar kunstenaars en makers uit de hele regio hun creaties verkopen. Dát is pas een leuk souvenir!