Fietsen en wandelen op Walcheren

Duintocht tussen Koudekerke en Zoutelande

Ontdek de mooie natuur van Walcheren tijdens een wandeling of fietstocht. Het Zeeuwse eiland Walcheren beschikt over veel natuurgebieden die te mooi, uitgestrekt en rustgevend zijn om niet tijdens uw vakantie te ontdekken. Een populair wandelpad is bijvoorbeeld de route over de duinen, tussen de dorpen Koudekerke en Zoutelande. Geniet van een prachtig uitzicht over de Westerschelde vanaf de hoge duinen. Draait u zich om? Dan ziet u aan de andere kant het uitgestrekte groene platteland van Zeeland. Wandel en fiets met respect voor de natuur: alle wandel- en fietspaden in de duinen en duinovergangen zijn vrij toegankelijk, maar de rest van het gebied is beschermd. Daal af en toe even een duin af, voor een drankje of ijsje bij één van de strandpaviljoens op het strand.

Fietscafés op Walcheren

Walcheren heeft de ideale omvang om per fiets verkend te worden: alle plaatsen zijn per fiets makkelijk en relatief snel te bereiken. Bovendien beschikt het eiland over goede fietspaden. Ook erg fietsvriendelijk: overal op Walcheren zijn zogenaamde fietscafés te vinden. Ook als u niet gebruikmaakt van de horeca, kunt u hier terecht voor de faciliteiten van het café. U kunt bijvoorbeeld uw band plakken, oppompen of uw elektrische fiets gratis opladen. Bekijk de Zeeuwse fietscafés hier.

Tip: met veerboot van Breskens naar Vlissingen

Vanuit Breskens kunt u met uw fiets de Westerschelde oversteken naar Vlissingen, met een veerboot voor voetgangers en fietsers, en andersom! Vanuit Breskens kunt u dus eenvoudig het eiland Walcheren verkennen, en vanaf Vlissingen ontdekt u gemakkelijk badplaats Breskens en de rest van Zeeuws-Vlaanderen. De tocht duurt ongeveer 23 minuten.