Pannetje mosselen in mosseldorp Philippine

Wie Philippine op de kaart ziet staan, denkt niet meteen aan een mosseldorp. Toch was Philippine nog niet zo lang geleden een echte vissersplaats. Ontdek meer over dit Zeeuws-Vlaamse mosseldorp in de gemeente Terneuzen tijdens een 3 kilometer lange route. Philippine ligt op 25 kilometer van badplaats Breskens. 

Mosseldorp Philippine, een gastronomisch begrip


Sinds 1952 is er geen haven meer in dit oorspronkelijke vissersdorp, maar de mosselen zijn er nog steeds ruimschoots te vinden. Hoewel het dorp nog geen 3000 inwoners heeft, zijn er maar liefst acht restaurants in het dorp te vinden die samen 500.000 kilo mosselen per jaar serveren. Dat is niet voor niets: hier komen mensen graag de mosselen proeven waar het dorp bekend om staat.

Mosselfeesten

Pionier was Arie Wiskerke, die er in 1949 het eerste mosselrestaurant begon. Tip: proef de mosselen ‘op Philippiense wijze’, gekookt met kruiden, groenten en witte wijn. Wilt u de mosselfeesten bijwonen? Reserveer dan het laatste weekend van augustus in uw agenda. Heeft u teveel mosselen gegeten? Maak dan een mooie wandeling door de natuur rondom Philippine (ca. 6 tot 10 kilometer). Na afloop is er misschien weer wat ruimte voor een pannetje dampende mosselen…