Tijdreizen met Het Vlaemsche Erfgoed: een museumstraatje in Groede

De wereld verandert, dat weten we allemaal. Maar dat besef dringt pas écht goed door bij een bezoek aan Het Vlaemsche Erfgoed. Wilt u meer over de Zeeuws-Vlaamse geschiedenis weten? Ga op tijdreis in Groede met Het Vlaemsche Erfgoed en in het museumstraatje!

Terug in de tijd


In de tijd van onze (groot)ouders was de auto een bezienswaardigheid, de telefoon alleen voor de rijken. Van radio of televisie had nog niemand gehoord. Hoe zag het leven eruit zonder wasmachine, stromend water en centrale verwarming en mét klederdracht en handwerk? Museum Het Vlaemsche Erfgoed is een museumstraatje in Groede dat u terugvoert in de tijd. Het Vlaemsche Erfgoed is een cultureel concept met kleine winkeltjes en werkplaatsjes, een Luthers kerkje, een herberg waar in een historische sfeer overnacht kan worden, een huistheater met kleinkustprogramma’s en een erfgoedwinkel met streekproducten van een historische kloosterboerderij uit de omgeving. Dit alles is samengebracht in het Slijkstraatje, waar u zelf ziet u hoe het leven in West Zeeuws-Vlaanderen er een eeuw geleden uitzag. 

Van huistheater tot boekenantiquariaat

Het museum is dus niet zomaar één gebouw met een vaste collectie en wisselende tentoonstelling. Nee, in Groede bestaat het museum uit verschillende elementen. Het is een nostalgische en sfeervolle ervaring waarover u zeker, thuis of later, nog eens over zult vertellen. Bekijk hier de diverse activiteiten die het museum biedt en dompel uzelf onder in de geschiedenis van Zeeuws-Vlaanderen!